Konferencia

Tisztelt Partnerünk!

Az alábbiakban olvashatja II. Munkaügyi Konferenciánk összefoglalóját, valamint megtekintheti a konferencián készült fényképeket, és letöltheti az előadások anyagát.

Kérjük az alábbi linkre kattintva segítsen nekünk abban, hogy értékeli az előadók, valamint a szervezők munkáját! Köszönjük!

Az értékelést ide kattintva teheti meg!

%%wppa%%%%size=600%%

A konferencia anyagai ide kattintva letölthetőek:

Dr. Kabai Anikó (pps)
Erzse Tibor (pps)
Fata László (pdf)
Kocsorné Kőházi-Kis Eszter (pps)
Varju Szilvia (pps)

Telt ház és óriási érdeklődés az EU-FA és az OKISZ munkaügyi konferenciáján

2011. október 20-án immáron második alkalommal szervezett Munkaügyi Konferenciát – Fókuszban a költséghatékony foglalkoztatás alcímmel – az Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Alapítvány a Magyar Iparszövetséggel karöltve, az OKISZ Inkubátorházban.

A konferenciát megelőző napokban óriási érdeklődés volt a rendezvényre, sajnos a helyszín kapacitása miatt azonban nem kapott mindenki lehetőséget a személyes részvételre.

A megnyitót a színültig megtelt teremben, több mint kétszáz ember előtt Mathesz József, az EU-FA elnöke tartotta. Beszéde után kezdődött a Konferencia programja, Dr. Kabai Anikó, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatóság Stratégiai és Tervezési divízióvezetőjének előadásával. Bemutatkozójában az Új Széchenyi Terv vállalkozások számára hasznos információit és lehetőségeit tárta a közönség elé. Előadásában a résztvevők tájékoztatást kaptak az ÚSZT által felhasználható támogatásokról, ezeknek pontos határidejéről, feltételeiről.

Dr. Kabai Anikó előadását Kocsorné Kőházi-Kis Eszter prezentációja követte. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Operatív Programok Irányító Hatóságának osztályvezetője a munkahelyi képzések támogatásáról tartott előadást – a résztvevők közt szép számmal megjelent – mikro-, kis- és középvállalkozások számára. Mint elmondta, csoportjuk a korábban tervezett kormányzati támogatások teljes átstrukturálása előtt áll. A változásokról Munkaügyi hírlevelünkben Önök is első kézből tájékoztatást kapnak a jövőben.

A délelőtti program utolsó előadójaként Dr. Vadász György, a Magyar Iparszövetség újonnan kinevezett Ügyvezető Elnöke beszélt a jelenlévőknek az Iparszövetség jövőbeli működéséről, a kormánnyal való együttműködési tervekről.

Az egyórás szünetet és a kellemes állófogadást követően a délutáni programot Fata László, a Cafeteria Trend Magazin szakértőjének előadása nyitotta. Fata Úr beszámolt az idei esztendőben még felhasználható cafeteria típusairól, összegeiről, valamint előzetesen informálta a közönséget a jövő évi tervezett változtatásokról. E változások pozitív és negatív következményeiről, hatásairól egyaránt beszámolt.

Varju Szilvia, az EU-CSOPORT Értékesítési vezetője az atipikus foglalkoztatás formáiról és előnyeiről tartotta prezentációját. Számos saját tapasztalattal erősítette meg a közönséget, hogy érdemes az atipikus foglalkoztatási formákat is alkalmazni egy cégen belül, hiszen hasznuk mellett jelentős költségmegtakarítást is hozhat számukra.

A nap utolsó előadójaként Erzse Tibor, a Munkaügyi Fórum Kft. munkaügyi szakértője több konkrétumot is érintve beszélt a munkaügyi ellenőrzések gyakorlati folyamatáról. Előadása – azaz a teljes napi program – végén lehetőséget biztosított mindenki számára, hogy az őket érintő kérdéseket maradéktalanul feltegyék.

A konferencia résztvevői a nap végén, késő délután értékes tapasztalatokkal térhettek haza, vagy vissza munkahelyükre. Az érintett témákban számos ötletet, megoldást kaptak, hogyan és mit érdemes másképp csinálni, a költséghatékonyság szem előtt tartásával. Az előadókhoz érkezett kérdések okán pedig egyéb részletekre is hatékony megoldást kaptak.

Bízunk benne, hogy továbbra is hasonlóan nagy érdeklődéssel kísérik figyelemmel havi Munkaügyi hírlevelünket, illetve a következő konferenciánkon Önöket is a résztvevők sorai közt tudhatjuk!

Üdvözlettel:

Német Gábor

Marketing vezető

EU-CSOPORT

 

Elérhetőségeink:

[email protected]